Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

βιογραφικο Θεοδωρίδου Νατάσας

Θεοδωρίδου ΝατάσαΗ Νατάσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της, ερμηνεύοντας αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Σπούδασε δημοσιογραφία και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας και κιθάρας. Το 1996 έρχεται στην Αθήνα και εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο μαζί με τους Αντώνη Ρέμο και Λάμπη Λιβιεράτο, πραγματοποιώντας την πρώτη επαφή με το αθηναϊκό κοινό που την υποδέχεται πολύ θερμά.
Η επιτυχημένη της παρουσία στη σκηνή δεν άργησε καθόλου να την οδηγήσει στη δισκογραφία και το 1996 υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρία SONY MUSIC. Tο πρώτο της album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του ‘97, με τίτλο «Νατάσα Θεοδωρίδου». Έγινε μέσα σε λίγους μήνες πλατινένιο, καθιερώνοντας την Νατάσα ως το νέο μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού. Το καλοκαίρι του ‘98 εμφανίζεται στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» με τον Πασχάλη Τερζή.
Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το δεύτερο album της με τίτλο «Δεύτερη Αγάπη». Ο δίσκος αυτός περιέχει τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως : «Αχάριστη καρδιά», «Δεύτερη αγάπη», «Σωστό ή λάθος» καθώς και το ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή «Δεν θέλω τέτοιους φίλους». Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος.
Το χειμώνα του ‘98 ξεκινά εμφανίσεις στο «REX» με τον Νότη Σφακιανάκη και την Ελένη Πέτα ενώ τον Μάϊο της ίδιας χρονιάς συνεχίζει τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη στο «THEATRO» της Θεσσαλονίκης. Ο χειμώνας του ‘99 βρίσκει την Νατάσα στον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» με τον Αντώνη Ρέμο και τον Στέλιο Διονυσίου.
Το 2000 κυκλοφορεί ο δίσκος «Θα μιλήσω με τ’ αστέρια» (Πλατινένιος δίσκος).Την ίδια εποχή ξεκινάει τις εμφανίσεις της με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Στέλιο Διονυσίου στο «MUSIC BOX». Το 2001 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο «Υπ’ ευθύνη μου», που γίνεται επίσης πλατινένιος. Η συνεργασία της με τον Γιώργο Μαζωνάκη συνεχίζεται και ο χειμώνας του 2001-2002 τους βρίσκει στο «ΓΚΑΖΙ» με τους One.
Το 2002 παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου «Τόση αγάπη πώς να χαθεί» σε στίχους και μουσική Γιώργου Θεοφάνους (που γίνεται επίσης πλατινένιος) «μετακομίζει» στο «ΦΩΣ», αυτή τη φορά μόνη της. Καλλιτεχνικά απογειώνεται αφού οι εμφανίσεις στο «ΦΩΣ» αφήνουν εποχή, καθώς η Νατάσα μαγεύει το κοινό που γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ το χώρο.
Το 2003 κυκλοφορεί το διπλό cd «Μια διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα», ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεών της στο «Φως» τη σαιζόν 2002-03. Περιέχει τριάντα επτά τραγούδια. Tραγουδάει με μοναδικό τρόπο παλιές επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα, του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μάνου Λοϊζου και άλλων δημιουργών. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος και η Νατάσα Θεοδωρίδου η πιο σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της.
Τον Απρίλιο του 2003 αποσπά βραβείο «ΑΡΙΩΝ» ως η «Καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια».
Το 2003 συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο soundtrack της εξαιρετικά επιτυχημένης ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», ερμηνεύοντας μοναδικά «Τα λιμάνια», ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πάρα πολύ.
Συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο «ΦΩΣ» για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά μαζί της είναι η Ηρώ.
Το 2004 η Νατάσα συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο album «Έρωτα, δεν ξέρεις ν’ αγαπάς» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά. Το album περιέχει δέκα τραγούδια με λυγερές μελωδίες, γεμάτες μνήμες και λαμπερά ηχοχρώματα, με λόγια απλά, παραπονεμένα ή γλυκόπικρα και μια αισθαντική φωνή. Το album γίνεται χρυσό. Παραμένει στο «ΦΩΣ» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Στις 13 Οκτωβρίου του ‘05 η Νατάσα Θεοδωρίδου εμφανίζεται για μια μοναδική συναυλία στο «ΗΡΩΔΕΙΟ» με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά. Σ’ αυτή τη συναυλία οι τρείς καλλιτέχνιδες ενώνουν τις φωνές τους με στόχο την δημιουργία κινητής μονάδας μαστογραφίας.
Στις 19 Οκτωβρίου 2005 κυκλοφορεί το νέο διπλό album της που περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ τραγούδια και έχει τίτλο «Ως εκεί που η καρδιά μπορεί να αντέξει» (Χρυσός δίσκος).Σ’ αυτό το δίσκο συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ως συνθέτη, σε τέσσερα τραγούδια σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Ο δίσκος περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «Δε σε νοιάζει για μας», «Για ποια αγάπη μου μιλάς», καθώς και δύο ντουέτα ένα με τον Γιάννη Πάριο («Δε σε ξεπέρασα») και ένα με τον Σαρμπέλ («Να ‘σουν θάλασσα»).
Το φθινόπωρο του ‘05 η Νατάσα Θεοδωρίδου εμφανίζεται με τον Γιάννη Πάριο και τον Σαρμπέλ στην «Ιερά Οδό». Την άνοιξη του 2006 τραγουδάει στην Θεσσαλονίκη με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια απουσίας από την πόλη που μεγάλωσε και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της διαδρομή.
Το φθινόπωρο του ‘06 ξεκινά τις εμφανίσεις της στο «Βοτανικό» μαζί με τον Σταμάτη Γονίδη, ενώ το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο «Έχω μια αγκαλιά». Το album περιέχει 12 τραγούδια τα οποία υπογράφει ο γνωστός δημιουργός Γιώργος Μουκίδης. Τραγούδια όπως «Δεν επιτρέπεται», «Έχω μια αγκαλιά», «Τελικά δεν αξίζεις τίποτα», είναι κάποια από αυτά που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο που σύντομα έκανε και αυτό το δίσκο χρυσό!
Το καλοκαίρι του ‘07 εμφανίζεται στο «Odeon» της Θεσσαλονίκης με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Σαρμπέλ. Τον Οκτώβριο του 2007 ξεκινά τις εμφανίσεις της στο «Βοτανικό» με τον Νίκο Κουρκούλη και την Έλλη Κοκκίνου.
Παράλληλα κυκλοφορεί ο δέκατος κατά σειρά δίσκος της με τίτλο «Νατάσα» σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, που γίνεται χρυσός τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του. Την ίδια εποχή γιορτάζει τα 10 επιτυχημένα της χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. «Δέκα χρόνια Νατάσα» , δέκα δίσκοι εκ των οποίων 6 πλατινένιοι και τέσσερις χρυσοί!
«10 χρόνια…όμορφο ταξίδι…σημαντικές στιγμές…μοναδικοί άνθρωποι…», γράφει η ίδια στο σημείωμα που συνοδεύει τον νέο της δίσκο.
«Ευχαριστώ όλους εσάς που με τους στίχους και τη μουσική σας με βοηθήσατε να διηγηθώ τη ζωή μου και όλους εσάς που μ’ αγκαλιάσατε σφιχτά και με κρατήσατε εδώ όλα αυτά τα χρόνια».
Μαζί με όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή τη «διαδρομή», γιορτάζει σε μία λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο «ΒΟΤΑΝΙΚΟ», τραγουδά όλες τις μεγάλες της επιτυχίες και αποθεώνεται από το κοινό που έχει κατακλύσει το χώρο.
Τον Αύγουστο του 2008, η Νατάσα Θεοδωρίδου συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία στην Ολυμπία για τον απόδημο Ελληνισμό με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Μίκη Θεοδωράκη.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

πως μια γυναικα σε μαντρωνει στο facebook



Το facebook είναι -δυστυχώς- ένα μεγάλο κομμάτι ολοένα και περισσότερων σχέσεων εκεί έξω...



Και δεν μιλώ καν για τα ζευγάρια που γνωρίζονται online λόγω mutual friends και τα φτιάχνουν πρώτα από το chat και μετά από κοντά. Αναφέρομαι στα ζευγάριαπου, αφού τα έφτιαξαν, είπαν (κακώς, κάκιστα) να γίνουν φίλοι και στο facebook. Κορόιδο, γαμπρέ (του fb).
Τα κορίτσια είναι όντα διεκδικητικά. Το θυμήθηκες και την τελευταία φορά που “τράκαρες” μια παλιά σου συμμαθήτρια (που, btw έχει εξελιχθεί σε καλή περίπτωση) και η φίλη σου που είχε πάει για τσιγάρα, γύρισε δίπλα σου πιο γρήγορα κι απ’ ότι ο Μπολτ γυρίζει διαφημίσεις, έεε, τρέχει τα 100 μ.
Οι γυναίκες σε θεωρούν ιδιοκτησία, κτήμα τους, αγορασμένο. Καμία δεν μπορεί να το καταπατά χωρίς τη σχετική άδεια. Στο facebook που τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά απ’ ό,τι έξω (δεν γίνεται να γνωρίζει και τις 283 “φίλες” σου), το κορίτσι σου νιώθει να απειλείται από παντού. Μπορεί να μπερδέψει την πρώτη σου ξαδέρφη με την πρώτη σου γκόμενα. Δεν έχει σαφή εικόνα, γι’ αυτό παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.
Σας παρουσιάζουμε τους συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους μια γκόμενα “ελέγχει την περιοχή”, κάτι σαν dealer σε συγκεκριμένη area. Όσο πιο πολλά εντοπίσεις και στη δική σου περίπτωση, τόσο πιο ιντερνετικά unavailable θεωρείσαι. Περαστικά.
Τα comments στις τελευταίες φωτογραφίες σου
Ξεκινάμε με την πιο light εκφορά του ιντερνετικού αλυσοδεσίματος. Στην συγκεκριμένη τακτική, κι αφού τονίσουμε το ΣΟΥ -η γκόμενά σου δεν θα σχολιάσει ποτέ φωτογραφίες ΣΑΣ-, η φίλη σου θεωρεί πρέπον και αποτελεσματικό να χωθεί μες στη μέση της καυλάντας με τους κολλητούς σου κάτω από μια αφηρημένη (sic) φωτογραφία και να πει τη χαζομάρα της.
Τι θέλει να πετύχει: Θέλει να σου τη σπάσει γιατί περνάς καλά με τους κολλητούς σου και δεν της δίνεις σημασία.
Τι πετυχαίνει: Χαλάει την παρέα. Τα κατάφερε, στην έσπασε.
Τα ακαταλαβίστικα posts στο wall σου
Το ξέρουμε και οι τρεις (εγώ, εσύ και η φίλη σου) ότι αν θέλει να σου πει κάτι, έχει περίπου 2.123 πιο άμεσους και πρακτικούς τρόπους να το κάνει απ’ το να στο πει στο wall. Ακόμα και το να σου στείλει γράμμα είναι πιο νορμάλ απ’ το να σου ποστάρει κάτι κοινή θέα στον “τοίχο” σου. Αυτό αποδεικνύεται από το περιεχόμενο του post που είναι πάντα κάτι ανάμεσα σε “:xxx”, “….”, “(σήμα καρδούλας)”. Κάτι εκνευριστικά γελοίο δηλαδή.
Τι θέλει να πετύχει: Να κόψει τον αέρα της νέας σου ιντερνετικής φίλης που τολμάει να κάνει like στα τραγούδια που ποστάρεις (και φυσικά δεν τα ξέρει η ίδια).
Τι πετυχαίνει: Να γίνει γραφική. Και να βάλει στο μυαλό της της νέας σου ιντερνετικής φίλης που τολμάει να κάνει like στα τραγούδια που ποστάρεις (και φυσικά δεν τα ξέρει η ίδια) ότι μάλλον έχεις γκόμενα.
Οι κοινές σας profile pics
Αυτή είναι μια κίνηση που δεν έχει καθόλου πλάκα. Η φίλη σου είναι αμείλικτη. Ούτε χαριτωμένα comments, ούτε γλυκούλικα posts. Σε κάνει tag, βάζει profile pic μια φωτογραφία με τις (δύο) μούρες σας και ο κόσμος του facebook σείεται από μια εκκωφαντική σιωπή.
Τι θέλει να πετύχει: Να φανεί στο news feed και στο wall σου η φωτογραφία που ατυχώς τραβήξατε από το κινητό της σε ανύποπτο χρόνο.
Τι πετυχαίνει: Σε στιγματίζει ως “δεσμευμένο με αποδεικτικά στοιχεία”.
Τα check-in στα μέρη που πηγαίνετε μαζί
Κι εδώ το κορίτσι σου στοχεύει στην ενημέρωση των έτερων female friends σου ότι δεν είστε απλά φίλοι ή κάτι τέτοιο, αλλά ότι τα έχετε και λέτε σύντομα να αρραβωνιαστείτε (δεν το είπατε ποτέ). Μέσω της καταραμένης υπηρεσίας του check-in που θέλει το κακό όλων των αντρών, η φίλη σου τονίζει το “μαζί”. Στο Athens Metro Mall, στα Village, στα “Σερμπέτια” στου Ψυρρή, στο “Καλαμάκι της Κοραή”. Το καταλάβετε τσουλάκια που λιγουρεύεστε το αγόρι μου;
Τι θέλει να πετύχει: Να δείξει σε όλες ότι είναι μάταιο να σου την πέσουν, γιατί έχεις συνδυάσει όλα τα venues της Ελλάδας μαζί της.
Τι πετυχαίνει: Οι φίλοι σου σε κράζουν γιατί τους έχεις γράψει για πάρτη της. Και έχουν δίκιο. Οι δε ανταγωνίστριες δεν πτοούνται με τίποτα.
Τα posts με ερωτοτράγουδα στο wall σου
Η λίστα είναι συγκεκριμένη. “Lovesong” από Cure, “When Ι fall in love” από Nat King Cole, “Να μ’ αγαπάς” από Σιδηρόπουλο, “Να μ’ αγαπάς” από Τρίφωνο. Η ζημιά γίνεται με οποιοδήποτε από αυτά δεις στο wall σου.
Τι θέλει να πετύχει: Να ξεκαθαρίσει ότι μόνο μία μπορεί να σ’ αγαπάει (και) στο ίντερνετ.
Τι πετυχαίνει: Απλά πιάνει χώρο στον “τοίχο” σου. Οι ανταγωνίστριες ακόμα να πτοηθούν.
Το “in a relationship with”
To τελειωτικό χτύπημα. Αν δεξιά στο with, (συναινείς να) εμφανίζεται το όνομά της, έχασες τον πόλεμο, φίλε. Το facebook δεν είναι πια για σένα. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να κλείσεις το account σου, αφού δεν έχει πλέον ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Εντάξει, τους βρήκες τους συμμαθητές σου, τα είπατε, έπαιξες και λίγο Farmville, αρκεί. Αν το κρατάς δήθεν για επαγγελματικούς λόγους, άνοιξε καλύτερα twitter.
Τι θέλει να πετύχει: Να σε ευνουχίσει σαν χρήστη του facebook.
Τι πετυχαίνει: Σε ευνουχίζει σαν χρήστη του facebook και σαν άντρα.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πως μια γυναίκα σε μαντρώνει στο Facebook! http://24wro.blogspot.com/2011/09/facebook_27.html#ixzz1Z94ump4s

Ποια μουσικοσυνθέτρια δήλωσε: «Δεν θέλω να συνεργαστώ ποτέ ξανά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη»;

Μπορεί στο παρελθόν να έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, σε κομμάτια που άφησαν εποχή, τώρα όμως δηλώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι δεν θα ήθελε να ξαναδουλέψει με τον τραγουδιστή. Ο λόγος για τη Sunny Μπαλτζή η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε αν θα επιθυμούσε να επαναλάβει τη συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη τόνισε κοφτά και κατηγορηματικά: «Όχι ποτέ». Οι λόγοι… άγνωστοι αφού το μονό που αρκέστηκε να συμπληρώσει, προκειμένου να κλείσει γρήγορα το θέμα που φαίνεται πως της ήταν δυσάρεστο, ήταν: «Οι λόγοι είναι τελείως δικό μου θέμα». Τι έχει συμβεί ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες και γιατί η Sunny είναι τόσο απόλυτη στο ενδεχόμενο να ξαναβρεθεί επαγγελματικά με τον Χατζηγιάννη; Πηγή: Radar
 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επέστρεψαν στο Facebook οι φήμες περί χρεώσεων και συνδρομών


Επέστρεψαν στο Facebook οι φήμες περί χρεώσεων και συνδρομών
Θυμόσαστε που μια εποχή κυκλοφορούσεευρέως ένα spam περί χρεώσεων και συνδρομών στο Facebook; Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Zuckerberg προκάλεσαν νέο κύμα με ψεύτικες ειδήσεις και φημολογίες, που υποστηρίζουν ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν θα είναι πια ελεύθερο.
Ανάμεσα σε άλλα αυτό postαραν πολλοί χρήστες αυτές τις ημέρες : “THIS IS OFFICIAL… IT WAS EVEN ON THE NEWS… FACEBOOK WILL START CHARGING DUE TO THE NEW PROFILE CHANGES… IF YOU COPY THIS ON YOUR WALL YOUR ICON WILL TURN BLUE AND FACEBOOK WILL BE FREE FOR YOU. PLEASE PASS THIS MESSAGE ON, IF NOT YOUR ACCOUNT WILL BE DELETED IF YOU DO NOT PAY!!”
Πρόκειται για παραπληροφόρηση και spam, καθώς ήδη το Facebook κερδίζει δισεκατομμύρια και είναι σχεδόν αδύνατο να απαιτήσει συνδρομή από τους χρήστες. 
Δείτε μερικά ακόμα παραδείγματα των ψεύτικων ειδήσεων :

20110925-duuhtjby8dyw2rihd3urdnbshc

Οι έξυπνοι άντρες είναι πιο πιστοί


Οι εξυπνότεροι άνδρες είναι πιθανότερο να εκτιμούν περισσότερο τη μονογαμία και τη σεξουαλική αποκλειστικότητα σε σχέση με τους λιγότερο έξυπνους.

Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Social Psychology Quarterly έδειξε πως η σεξουαλική αποκλειστικότητα από την πλευρά των ανδρών αποτελεί μια εξελικτική προσαρμογή στις σύγχρονες κοινωνίες.

Οι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι στον άνθρωπο και σε πολλά ακόμη θηλαστικά, τα αρσενικά επιδιώκουν συνήθως τη σεξουαλική συνεύρεση με όσο γίνεται περισσότερα θηλυκά, ώστε να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερους απογόνους που φέρουν τα γονίδιά τους.

Τα θηλυκά αντίθετα οφείλουν να είναι πιο επιλεκτικά στην επιλογή συντρόφου, καθώς μπορούν να αποκτήσουν ένα περιορισμένο αριθμό απογόνων, τους οποίους πρέπει μάλιστα να φροντίζουν για πολλά χρόνια.

Ο δρ Σατόσι Καναζάβα, επικεφαλής της τελευταίας μελέτης στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), παραδέχεται ότι η τάση για μονογαμία μάλλον δεν αποτελούσε εξελικτικό πλεονέκτημα στις προϊστορικές ανθρώπινες κοινωνίες.

Εκτιμά όμως ότι στις σημερινές κοινωνίες η μονογαμία έχει εξελιχθεί ως «νέα εξελικτική» προσαρμογή, καθώς η πολυγαμία δεν αποδίδει πια όσο παλαιότερα στη διαιώνιση των γονιδίων.

Αυτή η σχέση ανάμεσα στην ευφυΐα και τη συμβατική σεξουαλική ηθική δεν επιβεβαιώθηκε πως ισχύει και στις γυναίκες.
 

Ο έρωτας είναι …ναρκωτικό


Οι θεωρίες για τις αιτίες του έρωτα περισσεύουν. Κυμαίνονται από το βιολογικώς πρακτικό έως το βιολογικώς πολύπλοκο ή αλλιώς από την διαιώνιση του είδους έως το υποπροϊόν της σχέσης μας με όποιους μας μεγάλωσαν. 

Το να αποδειχθούν, βεβαίως, οι θεωρίες αυτές δεν είναι ό,τι το ευκολότερο – ει μη τι άλλο, ποιος μπόρεσε ποτέ να αποκρυπτογραφήσει με πάσαν βεβαιότητα την ανθρώπινη ψυχή; Το σώμα, όμως, είναι άλλο θέμα και την τελευταία δεκαετία οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να καταγράψουν τι μας συμβαίνει όταν αφηνόμαστε στο κάλεσμα του έρωτα.

Δύο επιστήμονες - ο καθηγητής Νευροαισθητικής Σεμίρ Ζέκι από το Εργαστήριο Νευροβιολογίας του University College στο Λονδίνο και ο δρ Αντρέας Μπάρτελς ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στη Γερμανία – επέλεξαν 70 φρεσκοερωτευμένους εθελοντές, για να εξετάσουν τον εγκέφαλό τους.

Οι απεικονίσεις υπήρξαν αποκάλυψη για τους δύο ερευνητές και για όσους ακολούθησαν τα βήματά τους, καθώς έδειξαν ότι ο έρωτας μοιάζει πολύ με τον… εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά! Κι αυτό, διότι όταν ερωτευόμαστε ο εγκέφαλος συσχετίζει κάτι που μόλις του συνέβη με την άκρατη ευχαρίστηση - και ταυτοχρόνως αποδίδει το υπέροχο αυτό συναίσθημα με το εξαίσιο πρόσωπο που βρίσκεται απέναντί του.

Η αλήθεια είναι πως η χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων δεν είναι μόνον θέμα μορίων που πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο, υπαγορεύοντάς μας τι θα νιώσουμε. Η έλξη εμπεριέχει την προσωπική ιστορία του καθενός μας.
 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ....βιογραφικο!


Η Χαρά Βέρρα κατάγεται από την Πάτρα και προέρχεται από την πολύ γνωστή οικογένεια Βέρρα. Κόρη του Γιώργου Βέρρα και ανιψιά της Τασίας Βέρρα.
Όλοι οι θείοι της (οχτώ αδέρφια) ήταν τραγουδιστές μεγάλης αξίας. Ο πατέρας της από την παιδική ηλικία την έπαιρνε μαζί του στα πανηγύρια και σε ηλικία δώδεκα ετών την ανέβασε στο πάλκο. Ο Πίτσος Κώστας από νωρίς διέκρινε το ταλέντο της και την συμπεριέλαβε στο σχήμα του στο κέντρο Όραμα Πατρών το 2000. Την επόμενη περίοδο μαζί με τον παραγωγό Ανδρέα Σταματελάτο κυκλοφόρησαν τον πρώτο της ψηφιακό δίσκο (cd ).
Ακολούθησαν άλλες δυο δισκογραφικές δουλειές μέσα από της οποίες ξεχώρισαν επιτυχίες όπως το "Ύποπτα γυρνάς", "Δυο αγάπες δυο καρδιές", ¨Θα κάνω ζημιές". Την πρώτη της εμφάνιση στην νυχτερινή Αθήνα την έκανε στο κέντρο Έλατο μαζί με τον Γιώργο Βελισσάρη (πρωτοεμφανιζόμενος και αυτός τότε), τον Γιάννη Σιέττο, Νίκο Βλαχοδήμο και Παναγιώτη Πλαστήρα (κλαρινίστας) το 2003. Σήμερα θεωρείτε ένα από τα πιο υποσχόμενα μουσικά ταλέντα.
 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται νέα κουμπάκια στιλ «Like» στο Facebook;



Έρχονται νέα κουμπάκια στιλ «Like» στο Facebook;
Το Facebook σχεδιάζει να «λανσάρει» τρία καινούργια κουμπάκια ως προσθήκες στο «Like»: Το «Read», το «Listened» και το«Watched».
Είναι πολύ πιθανό οι επικεφαλής του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης να παρουσιάσουν αυτή την εβδομάδα κιόλαςτις νέες αυτές αλλαγές ενώ όπως αναφέρει το TechCrunch στο εγγύς μέλλον ίσως εμφανιστούν κι άλλα κουμπάκια.
Τα κουμπιά αυτά έχουν ως στόχο την καλύτερη εκτίμηση του περιεχομένου του Facebook και όπως φαίνεται από το όνομά τους είναι σε παρελθόντα χρόνο, δηλαδή«Διαβάστηκε»«Ακούστηκε» και «Παρακολουθήθηκε» αντιστοίχως.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Μαζωνάκης: «Χέστηκε ο κόσμος για την προσωπική μου ζωή»


Γιώργος Μαζωνάκης: «Χέστηκε ο κόσμος για την προσωπική μου ζωή»



Γιατί δεν μοιράζεται με το κοινό του αυτά που ζει ο Γιώργος Μαζωνάκης; «Τα μοιράζομαι με τους ανθρώπους που αγαπώ, με τους φίλους μου. Με το σύνολο τι να μοιραστώ; Τι να βγω να πω στην τηλεόραση και στα περιοδικά; Κυκλοφορώ πάρα πολύ, αλλά δεν το κάνω είδηση γιατί δεν υπάρχει λόγος. Χέστηκε ο κόσμος! Κυκλοφορώ όσο μπορώ άνετα μέσα στον κόσμο. Δεν θέλω να το χάσω αυτό, γιατί μετά θα ξεκινήσουν άλλα προβλήματα και θα αρχίσω πάλι να λέω «δεν μπορώ αυτό, δεν μπορώ εκείνο». Δεν έχω δρομολόγια και μέρη. Στις διακοπές δε κρύβομαι. Όποιος θέλει ξέρει που είμαι. Ζω μια κανονική καθημερινότητα»

Θάνος Πετρέλης: «Δεν θέλω ο κόσμος να έρθει να με δει γιατί έκανα κάποιο σκάνδαλο»


Θάνος Πετρέλης: «Δεν θέλω ο κόσμος να έρθει να με δει γιατί έκανα κάποιο σκάνδαλο»



Ο Θάνος Πετρέλης από το ξεκίνημα της καριέρας του είναι χαμηλών τόνων και δεν έχει απασχολήσει τα Μέσα πέρα από τη δουλειά του. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του εξήγησε ότι είναι έτσι ο χαρακτήρας του και πως θέλει ο κόσμος να τον γνωρίζει μέσα από τη δουλειά του. «Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν πιστεύω ότι κάποιος είναι χαμηλών τόνων και μόλις γίνει γνωστός λέει “θα τα κάνω όλα” και θα δημιουργήσω σκάνδαλα. Αυτός που έχει αυτή την τάση το κάνει από πάντα. Θέλω ο κόσμος να εκτιμήσει την προσωπικότητά μου μέσα από τη δουλειά μου, και όχι να έρθει να με δει γιατί έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό», δήλωσε αυτό το περιοδικό.

Χρήστος Χολίδης: Έχει στο μυαλό του τον γάμο!


Video: Χρήστος Χολίδης: Έχει στο μυαλό του τον γάμο!



Ο Χρήστος Χολίδης μπορεί να μην κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, αλλά έχει πολλές αναμνήσεις από την συμπρωτεύουσα καθώς από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του… Ο τραγουδιστής που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τις νυχτερινές του εμφανίσεις μίλησε για τις αναμνήσεις του από την ΔΕΘ και υποστήριξε πως είναι το καλύτερο μέρος για να πάει κάποιος που ετοιμάζεται να παντρευτεί ώστε να επιπλώσει το σπίτι του και να πάρει ιδέες…

Στικούδη-Dj Rico: Πρώτη δημόσια εμφάνιση στον γάμο του Θηρίο


Στικούδη-Dj Rico: Πρώτη δημόσια εμφάνιση στον γάμο του Θηρίου!


Στο κλαμπ των παντρεμένων μπήκε το Θήριο! Ο γνωστός ράπερ, Θηρίο, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Γλυκερία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Πέραμα! Στο γάμο παρευρέθηκε και η Κατερίνα Στικούδη μαζί με τον Dj Rico! Οι δυο τους έκλεψαν την παράσταση και άναψαν τα gossip καθώς η Κατερίνα έφτασε στην εκκλησία μαζί με τον Dj Rico, που οι φήμες τους θέλουν να είναι ζευγάρι! Μπορεί οι φήμες να θέλουν να είναι μαζί, αλλά το ζευγάρι προς το παρόν κρατά σιγή ιχθύος! Βέβαια, πολλοί είπαν ότι αυτή η κοινή τους εμφάνιση στο γάμο του φίλου τους ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους και με αυτό τον τρόπο παραδέχονται τη σχέση τους!

Έρχεται το πυρηνικό αυτοκίνητο;


Μια ερευνητική ομάδα επανέφερε πάλι στο φως των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τηνπυρηνική τεχνολογία πάνω σε ένα αυτοκίνητο χωρίς καμία επικινδυνότητα.
Η αλήθεια είναι ότι στο μέλλον όλοι περιμέναμε να δούμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα που οδηγούνε μόνα τους. Όμως αντί αυτού, επανήλθε πάλι το θέμα περί πυρηνικού υλικού για τη διαδικασία κίνησης ενός οχήματος. Μια ερευνητική εταιρία λοιπόν, αποφάσισε να αφαιρέσει το γνωστό θάλαμο καύσης και να τον αντικαταστήσει με ακτίνα laser και μια μικρή ποσότητα θορίου.
Το θόριο είναι ένα ήπιο ραδιενεργό υλικό, το οποίο έχει 90 ατομικό αριθμό (92 έχει το ουράνιο) και ανακαλύφθηκε το 1882. Υπεύθυνη εταιρία για τη χρήση του πυρηνικού υλικού είναι η Laser Power Systems. Η εταιρία ετοιμάζει έναν jet λέιζερ ηλεκτροκινητήρα με χρήση θορίου, και ο τρόπος λειτουργίας του ακούγεται σχετικά εύκολος. Μια ακτίνα λέιζερ θα χτυπά το θόριο παράγοντας έτσι θερμότητα.
Στη συνέχεια, η θερμότητα θα παράγει ατμό, ο οποίος θα φυλακίζεται σε ένα κλειστό κύκλωμα. Μέσα στο κλειστό κύκλωμα θα βρίσκεται μια γεννήτρια ρεύματος που θα συλλέγει τον ατμό μετατρέποντάς τον τέλος σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η διαδικασία θεωρείται ασφαλής, ενώ δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάποιο είδους πυρηνικού όπλου, πού ίσως κάποιοι θα φοβούνται.
Η ποσότητα του θορίου που χρειάζεται το όχημα για να κινηθεί έως και 500.000 χιλιόμετρα είναι μόλις 8 γραμμάρια. Να σημειώσουμε οτι η ιδέα του θορίου έχει αναφερθεί ξανά στην έκθεση του Σικάγο το 2009 από την Cadillac.
Πηγή: newsbeast

Κρίσιμη εβδομάδα για τα πανεπιστήμια


Σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων προχωρούν αυτή την εβδομάδα τα πανεπιστήμιαπροκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι οι καταλήψεις στα περίπου 300 τμήματα που παραμένουν κλειστά.
Η εβδομάδα είναι κρίσιμη για χιλιάδες φοιτητές που κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, με τους πανεπιστημιακούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλουέχει καταστήσει σαφές ότι για να ολοκληρωθεί ένα εξάμηνο πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μαθημάτων, αλλιώς αυτό χάνεται.
Πολλοί είναι οι φοιτητές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις καταλήψεις μέσω Facebook, κυρίως όσοι βρίσκονται στο πτυχίο και θέλουν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές.
Αύριο οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
Πηγή: Newsbeast

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Δευτέρας


Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρόςκατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 19-9-2011 προς την Τρίτη 20-9-2011 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη 21-9-2011 θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα:
Τη νύχτα της Δευτέρας 19-9-2011
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.
Την τρίτη 20-9-2011
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.
Την Τετάρτη 21-9-2011
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.
Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Θα πιάνουμε κουβέντα με τα μηχανήματα στο μέλλον;


Ο βρετανός Alan Turing, ιδιοφυΐα πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που συμμετείχε και στην ομάδα που δημιούργησε έναν από τους πρώτους υπολογιστές, που κατάφερε και «έσπασε» τον γερμανικόEnigma, είχε παρουσιάσει ένα απλό τεστ για το κατά πόσο ένα πρόγραμμα μπορεί τελικά να σκέφτεται. Το λογισμικό λοιπόν έπρεπε να καταφέρει να ξεγελάσει ανθρώπους και να θεωρήσουν πως συνομιλούσαν με έναν άνθρωπο και όχι με μία μηχανή.
Στο φεστιβάλ Η/Υ στην Guwahati της Ινδίαςαυτή την εβδομάδα, το λογισμικό Cleverbot του Rollo Carpenter, κατάφερε να ξεγελάσει σχεδόν το 60% των 1334 ατόμων, ότι ήταν άνθρωπος, ποσοστό επιτυχίας που μέχρι σήμερα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταφέρει πoτέ λογισμικό απέναντι στα τεστ του Turning.
Το τεστ του είχε προταθεί στη πτυχιακή εργασία του το 1950, στην οποία είχε διατυπωθεί το ερώτημα εάν οι μηχανές μπορούν να σκεφτούν. Αν και αμφιλεγόμενο, το «τεστ» παραμένει ως ένα από τα κρισιμότερα σημεία απέναντι στις ιδέες και την οπτική μας περί της τεχνητής νοημοσύνης.
Το CleverBot δοκιμάστηκε μαζί με ανθρώπους κυρίως για θέματα ελέγχου πιστότητας του ίδιου του τεστ. Το κοινό παρακολουθούσε 30 άτομα τη φορά που πραγματοποιούσαν γραπτή συνομιλία μέσω υπολογιστή, δίχως να γνωρίζουν εάν «συνομιλούσαν» με άνθρωπο ή με το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα κατάφερε ναι μεν να ξεγελάσει περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες, ωστόσο ακόμα απέχει κατά πολύ από τον πραγματικό άνθρωπο. Το λογισμικό θα μπορούσε ίσως να έχει καλύτερα αποτελέσματα ένα λειτουργούσε σε ένα πιο ισχυρό μηχάνημα και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το λογισμικό απασχολείται σχεδόν από 10.000 ανθρώπους ταυτόχρονα, μιας και μπορείτε να συνομιλήσετε και εσείς μαζί του μέσω της ιστοσελίδας. Επιπλέον, γνωρίζοντας ποιό ήταν το τεστ, προσπαθούσαν επί τούτου να θέτουν δύσκολες ερωτήσεις από το να συνομιλήσουν απλά, κάτι που συνέβαλε και αυτό στην διαμόρφωση αυτού του ποσοστού.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα μαθαίνει μέσω των ανθρώπων που συνομιλούν μαζί του, σαν μία διαδραστικήWikipedia.
Μπορεί τελικά να συνομιλούμε με μηχανές πολύ σύντομα στο μέλλον απ’ ότι πιστεύαμε.
Πηγή: newsbeast

Nike: Έφτασαν τα παπούτσια που «δένουν» μόνα τους (Video)


Το πολυαναμενόμενο παπούτσι της Nike, για το οποίο είχε γίνει πολύ ντόρος στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, το Air Mag,πρωταγωνιστεί πλέον και επίσημα στοYoutube σε κλιπάκια στα οποία συμμετέχουν ηθοποιοί που έγιναν γνωστοί από την ταινία «Επιστροφή στο μέλλον», Michael J. Foxκαι Christopher Lloyd.
Η Nike ανακοίνωσε το παπούτσι την Πέμπτη. και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 1500 ζευγάρια, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα του Michael J. Fox που χρηματοδοτεί την καταπολέμηση της νόσου του πάρκινσον,από την οποία και πάσχει και ο δημοφιλής ηθοποιός. Ο ίδιος μάλιστα συμμετείχε και στην εκπομπή του David Letterman, «Late Show With David Letterman» για να τα προμοτάρει.
Πηγή: newsbeast

Έλλη Κοκκίνου : Τι λέει για τη διαμάχη με τον πρώην σύζυγο της;


Είναι γνωστή η δικαστική διαμάχη της Έλλης Κοκκίνου και του πρώην συζύγου της,Παναγιώτη Βασιλειάδη, η οποία αφορά τηνεπιμέλεια του γιου τους Αλέξανδρου, αλλά και τη διατροφή που θα δίνει ο γνωστός επιχειρηματίας. Η τραγουδίστρια δε δίστασε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα στην κάμερα του «Star».
«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτά που γράφονται στα blogs άλλα είναι αλήθεια και άλλα όχι», είπε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια, ενώ για το ενδεχόμενο να λύσουν τις διαφορές τους εκτός δικαστηρίου απάντησε: «Δε θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό. Όλα θα πάνε καλά».
Πηγή : Newsbeast

Κατερίνα Στικούδη : «Μου αρέσει το αξύριστο look σε έναν άντρα


Την προτίμηση της στο αρρενωπό lookεξέφρασε σε συνέντευξη της η Κατερίνα Στικούδη. Eίπε χαρακτηριστικά: «Εμένα μου αρέσει το αξύριστο look σε έναν άντρα, οι τρίχες στο στήθος, στα χέρια και τα πόδια.
Εγώ προτιμώ την αρρενωπότητα. Έχω δει στην παραλία κάποιους που είναι πολύ γυμνασμένοι και δεν έχουν ίχνος τρίχας πάνω τους. Συγγνώμη, αλλά ο άντρας που θα μου αρέσει δεν θέλω να έχει πιο λείο χέρι από το δικό μου. Αυτά δεν με ελκύουν. Αν είναι κάποιος πιο αρρενωπός, θα με τραβήξει περισσότερο από κάποιον που θα έχει το τέλειο σώμα» δήλωσε η Κατερίνα Στικούδη στο περιοδικό People.
Πηγή : Newsbeast

Προετοιμασία αυτοκινήτου για το φθινόπωρο


Το καλοκαίρι τελείωσε και είναι καιρός να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την φθινοπωρινή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας.
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι να πλυθεί καλά το αυτοκίνητο εξωτερικά. Μπορεί οι περισσότεροι να πλένουμε το αυτοκίνητό μας στην αυλή, αλλά το πιεστικό μηχάνημα που εφοδιάζονται όλα τα πλυντήρια αυτοκινήτων σήμερα, έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο, σε σχέση με το λάστιχο που χρησιμοποιούμε εμείς.
Δεν πρέπει όμως να αρκεστούμε μόνο σε αυτό, γιατί υπάρχουν αρκετά «κρυφά» σημεία στο αυτοκίνητο που μαζεύουν σκόνη και αλάτι, κάνοντας μακροπρόθεσμα ζημιά στα σημεία αυτά. Έτσι λοιπόν, πρέπει να καθαριστούν καλά τα σημεία, όπως είναι κάτω από τον θόλο, τα μαρσπιέ και το μεγαλύτερο μέρος του πατώματος.
Προσοχή να δώσετε και στις ζάντες του αυτοκινήτου. Μην τις παραμελείτε γιατί η βρωμιά σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και με διάφορα χημικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο κατά την κίνησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση στο υλικό της ζάντας.
Αφού τελειώσετε με το ξέπλυμα του αυτοκινήτου σας, καλό είναι να κερώσετε όλοι την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο θα αναζωογονήσει και θα κρατήσει για περισσότερο χρόνο ζωντανό το χρώμα του αμαξώματος. Το κερί θα σχηματίσει ένα στρώμα πάνω στο βερνίκι, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το χρώμα από τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου.
Το καλοκαίρι συνήθως ψάχνουμε για σκιά και τη βρίσκουμε κάτω από δέντρα, όπως είναι τα πεύκα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Τα κατάλοιπα που μένουν από αυτή την ενέργειά μας φαίνονται όμως κάτω από το καπό. Ανοίξτε, λοιπόν, το καπό και καθαρίστε τις κόχες από τις πευκοβελόνες που έχουν φράξει τις διόδους. Μπορεί να φαίνεται μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι πιθανό να δημιουργηθεί υπερχείλιση από μια βροχή, λόγω της φραγμένης διόδου, και το νερό να κυλίσει στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα.
Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών σας. Ο χωματόδρομος του νησιού μπορεί να άφησε αρκετά σφηνωμένα πετραδάκια στις αυλακώσεις του ελαστικού. Εκτός, ότι δημιουργεί σχισίματα στο ελαστικό, μειώνει επίσης την πρόσφυση, ειδικά τους βροχερούς μήνες. Όσον αφορά στην πίεση των ελαστικών, το καλοκαίρι διαστέλλεται ο αέρας και πρέπει να τον αφαιρέσουμε, ενώ το φθινόπωρο πρέπει πάλι να διορθώσουμε την πίεση. Φυσικά μην ξεχνάτε και τη ρεζέρβα.
Aφού τελειώσαμε με το εξωτερικό και την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, ήρθε η στιγμή για την εσωτερική καθαριότητα. Τα πατάκια του αυτοκίνητου μετά το καλοκαίρι είναι γεμάτα από άμμο και σκόνη. Ο πιο σημαντικός συνεργάτης για αυτή τη δουλειά είναι μια ηλεκτρική σκούπα. Έτσι, για ζήτημα υγείας και καλής αισθητικής, η ατμόσφαιρα της καμπίνας του αυτοκινήτου πρέπει να παραμένει καθαρή.
Το ταμπλό χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα για να φύγουν οι σκόνες και τα υπολείμματα από αλάτι, με ένα μαλακό νωπό πανί. Αυτό ισχύει για όλες τις πλαστικές επιφάνειες. Το νερό όμως δεν καθαρίζει καλά και θαμπώνει το πλαστικό, γι’ αυτό το επόμενο βήμα είναι κάποιο υγρό καθαρισμού-γυαλίσματος. Βέβαια, μην το παρακάνετε με το υγρό γυαλιστικό γιατί μπορεί οι ακτίνες του ήλιου να καθρεφτίζουν το ταμπλό σας στο εμπρός παμπρίζ, δυσκολεύοντας σας κατά την οδήγηση.
Επίσης, η σκόνη και η άμμος εισχωρούν στις κλειδαριές και στους μεντεσέδες της πόρτας. Επειδή είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους, καλό είναι να λιπαίνονται, ώστε να διατηρείται η λειτουργικότητά τους.
Μετά από αυτά τα απλά βήματα, το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις φθινοπωρινές του υποχρεώσεις.
Πηγή: newsbeast

Αναγνώστες

 

το μπανερ μας